Workshop „Výroba sýrů – teorie a praxe VI“

Katedra kvality zemědělských produktů si Vás dovoluje pozvat na workshop o výrobě sýrů, kde se můžete seznámit s teorií výroby sýrů a s technologickými postupy jejich přípravy při zpracování mléka.

PROGRAM:

Čtvrtek, 21. dubna 2016

9:45–10:30 Prezence účastníků, zahájení

10:30–11:30 Teorie výroby sýrů –část

11:30–12:30 Oběd

12:30–17:30 Praktická výroba sýrů

Pátek, 22. dubna 2016

8:30–9:30 Vyhodnocení praktické výroby

9:30-12:15 Teorie výroby sýrů –část

12:30-14:30 Smyslové posouzení výrrbků

Přednášky z teorie výroby sýrů budou obsahovat tato témata:

  • kvalita syrového mléka pro výrobu sýrů;
  • mikroorganismy v sýrařství;
  • postup výroby sýrů–jednotlivé technologické operace;
  • úprava mléka před sýřením;
  • solení a zrání sýrů;
  • vady sýrů;
  • afinace sýrů

 

LEKTOŘI A TECHNICKÁ PODPORA:

doc. Ing. Eva Samková, Ph.D., Ing. Pavel Smetana,Ph.D., MVDr. Lucie Hasoňová,Ph.D., Ing. Robert Kala, Pavla Vandasová (ZF JU); Ing. Jiří Kopáček, CSc. (Českomoravský svaz mlékárenský)

Přihlášky (na adrese http://kaf.zf.jcu.cz/index.php?p=57) zasílejte do 18.4. 2016 na samkova@zf.jcu.cz;seminář má omezenou kapacitu.